Ενήλικες

 
Τo "Αγγίζω" είναι ένα πρότυπο κέντρο παιγνιοθεραπείας, δημιουργίας και έκφρασης, που παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες, στο Ελληνικό.

Στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων που χρήζουν ψυχολογικής, ψυχιατρικής, λογοθεραπευτικής και εργοθεραπευτικής υποστήριξης.

Απευθυνόμαστε σε ενήλικες με εγκεφαλικά επεισόδια, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, νευρολογικές διαταραχές και αδεξιότητα στην αυτοεξυπηρέτηση & διαχείριση δραστηριοτήτων.

Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό μας, είναι πάντα δίπλα σας με γνώση, εμπειρία, κέφι και πολύ αγάπη.
 

Θεραπευτικά Προγράμματα του "Αγγίζω"

 
 
 
 

Λογοθεραπεία

 
Η λογοθεραπεία είναι ο επιστημονικός κλάδος, ο οποίος ασχολείται με τις διαταραχές του προφορικού και γραπτού λόγου καθώς και τις διαταραχές των καταποτικών κινήσεων του στοματοφάρυγγα.

Το πεδίο λογοθεραπευτικής δράσης που καλύπτει το κέντρο ‘’Αγγίζω’’ είναι το εξής:

  • Επίκτητες Διαταραχές του Λόγου – Ομιλίας όπως: αφασίες, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (Ισχαιμικά/ Αιμορραγικά), Δυσαρθρία - Απραξία - Δυσπραξία
  • Εκφυλιστικές νόσοι όπως: Άνοια- Αλτσχάιμερ, νόσος του Πάρκινσον, Χάντιγκτον, Σκλήρυνση κατά πλάκας ή Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση και άλλες νευρολογικές διαταραχές
  • Όγκοι Εγκεφάλου, τραχήλου, λάρυγγα
  • Διαταραχές φώνησης - ταχυλαλία
  • Διαταραχές σίτησης και κατάποσης
  • Τραυλισμός - Χρόνιος τραυλισμός .

Ψυγογενής τραυλισμός - Δυσλεξία - Δυσγραφία


 
 
 

Ψυχολογική Υποστήριξη - Ψυχιατρική Εκτίμηση

 
Η διεπιστημονική ομάδα του "Αγγίζω" που στελεχώνεται από ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους, παρέχουν ψυχιατρική εκτίμηση και παρακολούθηση, ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική και θεραπευτική υποστήριξη.

Ο κύριος στόχος μας, είναι η ανάπτυξη και η εφαρμογή των αρχών της ψυχολογίας, των γνώσεων, των μοντέλων και των μεθόδων ψυχολογίας, προκειμένου να προάγουμε την ανάπτυξη, το ευ ζην και την αποδοτικότητα ατόμων, ομάδων και οργανισμών της κοινωνίας μας. Παρέχουμε προγράμματα ατομικών συναντήσεων και ομάδες ψυχοθεραπείας, με στόχο την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των μελών.

Συνεργαζόμαστε με φορείς και πλαίσια του χώρους της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης, επιδιώκοντας την ολιστική προσέγγιση των θεμάτων που διαχειριζόμαστε.
 
 
 
 
 

Εργοθεραπεία

 
Η εργοθεραπεία απευθύνεται σε άτομα που παρουσιάζουν σωματικές, αναπτυξιακές, συναισθηματικές δυσκολίες. Μέσα από σκόπιμες δραστηριότητες καλλιεργούνται οι δεξιότητες του ατόμου , ώστε να αποκτήσει καλύτερο επίπεδο αυτονομίας και λειτουργικότητας.

Το πεδίο εργοθεραπευτικής δράσης που καλύπτουμε είναι το εξής:

  • Nευρολογική- ορθοπαιδική εργοθεραπεία ( Ασθενείς με εγκεφαλικά επεισόδια, Parkinson, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Ρευματολογικά νοσήματα, Κατάγματα, Ακρωτηριασμοί)
  • Γηριατρική Εργοθεραπεία
  • Ψυχιατρική Εργοθεραπεία ( Ενήλικες που αντιμετωπίζουν καταστάσεις όπως κατάθλιψη, διαταραχή συμπεριφοράς, διαταραχή πρόσληψης τροφής)
 
 
 

Συμβουλευτική Γονέων

 
Ατομική
Οι γονείς επεξεργάζονται σε ατομικό επίπεδο τα θέματα που τους απασχολούν στην άσκηση του γονεικού τους ρόλου και υποστηρίζονται για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης.

Ομάδες γονέων
Στόχος των ομάδων είναι η ενημέρωση των μελών σχετικά με τα αναπτυξιακά θέματα των παιδιών και η ενθάρρυνση για την υιοθέτηση αποτελεσματικότερων τρόπων επικοινωνίας, η οποία τους ωθεί να αναζητήσουν λειτουργικότερους τρόπους επίλυσης των όποιων ζητημάτων προκύπτουν. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις ,παιχνίδια ρόλων και συμβολικό παιχνίδι οι γονείς έχουν την δυνατότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες, τις δυσκολίες, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με την ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους και να γίνουν περισσότερο ευέλικτοι και αποτελεσματικοί.
 
 
 
 
 
 
Ελάτε στον χώρο μας και εμπιστευτείτε σε εμάς τη λύση στο πρόβλημά σας!