Η ομάδα μας

 
Η ομάδα στο Κέντρο Παιγνιοθεραπείας Δημιουργίας & Έκφρασης - Αγγίζω στο Ελληνικό, αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας (παιγνιοθεραπέυτρια, παιδοψυχίατρο, ψυχολόγους, κοινωνικό λειτουργό, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή και ψυχοπαιδαγωγό) με γνώση, εμπειρία, μεράκι, κέφι και πολύ αγάπη για τον άνθρωπο και τη ζωή!
 
 
Κέντρο Παιγνιοθεραπείας Δημιουργίας &  Έκφρασης - Αγγίζω
 

Οικονόμου Μαργαρίτα

 

Παιδαγωγός - Παιγνιοθεραπεύτρια και Υπεύθυνη του Κέντρου Παιγνιοθεραπείας Δημιουργίας και Έκφρασης «ΑΓΓΙΖΩ»

 
Η Οικονόμου Μαργαρίτα είναι Παιδαγωγός- Παιγνιοθεραπεύτρια και Υπεύθυνη του Κέντρου Παιγνιοθεραπείας Δημιουργίας και Έκφρασης «ΑΓΓΙΖΩ».

Ξεκίνησε τις σπουδές της με τα Παιδαγωγικά στην Αθήνα και στην πορεία ολοκλήρωσε τετραετή Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση στην Παιγνιοθεραπεία από το University of Roehampton του Λονδίνου. Στη συνέχεια, σπούδασε Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και είναι πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια από την Ε.Ε.Ψ.Ε. Έχει παρακολουθήσει την ετήσια εκπαίδευση θεατρικού παιχνιδιού από το «Θέατρο της Ημέρας» και έχει ολοκληρώσει τη διετή εκπαίδευση «Θεατρικής Δράσης» από το Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών «ΑΝΙΜΑ».  Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
Κέντρο Παιγνιοθεραπείας Δημιουργίας &  Έκφρασης - Αγγίζω
 

Αργυρίου Ευαγγελία

 

Ψυχίατρος Παιδιών και Σύμβουλος Γονέων

 
Η Ευαγγελία Αργυρίου είναι Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων.
Ειδικεύθηκε στην Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», όπου παρέμεινε ως επιστημονικός συνεργάτης του Ειδικού Ιατρείου Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών επί διετίας.
Είναι απόφοιτη του τριετούς εκπαιδευτικού σεμιναρίου της μονάδας Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών και των μονοετών σεμιναρίων ευαισθητοποίησης στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από τον Οκτώβριο του 2013 εποπτεύει τη διεπιστημονική ομάδα του «Αγγίζω» και διενεργεί παιδοψυχιατρικές αξιολογήσεις καθώς και συμβουλευτική γονέων.

 
 
 
Κέντρο Παιγνιοθεραπείας Δημιουργίας &  Έκφρασης - Αγγίζω
 

Γκουζιώτης Γιάννης

 

Κοινωνικός Λειτουργός

 
Ο Γκουζιώτης Γιάννης είναι απόφοιτος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος του τμήματος Α.Τ.Ε.Ι Κοινωνικής Εργασίας Ηρακλείου. Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στην Κοινωνική Υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, στο Ψυχιατρικό Τμήμα. Από τις 7/11/2018 παρακολουθεί το διετές μετεκπαιδευτικό σεμινάριο της "ΕΠΙΨΥ" Ψυχοεκπαίδευση και Συμπεριφορική Θεραπεία στην Οικογένεια’’. Έχει πραγματοποιήσει το σεμινάριο της ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ με θέμα "Σχολική Ψυχολογία", το σεμινάριο της Σωματικά Επικεντρωμένη Τεχνική της Άδειας Καρέκλας-Ψυχοθεραπεία Gestalt ,το σεμινάριο του ΣΚΛΕ και ΕΚΚΑ με θέμα "Παιδική Προστασία – Υποστήριξη Οικογένειας και Ομάδες Γονέων – Ανάδοχη Φροντίδα".  Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 
Κέντρο Παιγνιοθεραπείας Δημιουργίας &  Έκφρασης - Αγγίζω
 

Αθανασοπούλου Ιωάννα

 

Ψυχολόγος

 
Η Αθανασοπούλου Ιωάννα είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Πάντειου Πανεπιστημίου και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη στην εμπλουτισμένη συστημική προσέγγιση SANE.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος βιωματικών σεμιναρίων με ειδικό ενδιαφέρον στις ψυχοθεραπευτικές τεχνικές με εκφραστικά μέσα πέραν του λόγου (Παιγνιοθεραπεία, εικαστική ψυχοθεραπεία, ψυχόδραμα) τα οποία ενσωματώνει στον τρόπο που δουλεύει.
Η εργασιακή της εμπειρία βρίσκεται στους τομείς της ψυχοθεραπείας με ενήλικες και εφήβους σε διάφορα δημόσια και ιδιωτικά πλαίσια.
Συνεργάζεται με το κέντρο Αγγίζω από το 2015 και δουλεύει συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά με οικογένειες, γονείς, εφήβους και προεφήβους, καθώς και με τη συμβουλευτική ζεύγους.
 
 
 
Κέντρο Παιγνιοθεραπείας Δημιουργίας &  Έκφρασης - Αγγίζω
 

Παναγιώτου Ελπίδα

 

Ψυχολόγος - εργοθεραπεύτρια

 
H Ελπίδα Παναγιώτου είναι ψυχολόγος - εργοθεραπεύτρια, σπούδασε εργοθεραπεία στο Τ.Ε.Ι της Αθήνας όπου κι αποφοίτησε το 1995 .
Έχει εκπαιδευτεί στην αισθητηριακή ολοκλήρωση καθώς και σε μεθόδους που αφορούν την πρώιμη παρέμβαση, τις μαθησιακές δυσκολίες, την αξιολόγηση αναπτυξιακών δυσκολιών και την εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα όρασης κι ακοής. Επίσης, αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιου Αθηνών το 2016. Έχει εργαστεί στην Επικοινωνία (μονάδα εκπαίδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες ειδικές ανάγκες), στο Εύλογο (κέντρο εδικών θεραπειών), στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΕΛΕΠΑΠ, στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ιλίου κι έχει ... Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
Κέντρο Παιγνιοθεραπείας Δημιουργίας &  Έκφρασης - Αγγίζω
 

Νίκος Κάπαρης

 

Ψυχολόγος

 
Ο Νίκος Κάπαρης είναι ψυχολόγος και ασχολείται με την ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και τη Συμβουλευτική Γονέων.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγκής - Ψυχολογίας και του Προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Σχολική Ψυχολογία. Έχει παρακολουθήσει το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία Ενηλίκων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς σύμφωνα με τα κριτήρια πιστοποίησης του EABCT. Έχει παρακολουθήσει το Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας του ΕΠΙΨΥ στο Αιγινήτειο Ψυχιατρικό νοσοκομείο. Έχει παρακολουθήσει την Παρατήρηση Βρέφους και ... Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 
Κέντρο Παιγνιοθεραπείας Δημιουργίας &  Έκφρασης - Αγγίζω
 

Κωστάκου Βασιλική

 

Λογοθεραπεύτρια

 
Η Κωστάκου Βασιλική είναι απόφοιτη τoυ τμήματος Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΤΕΙ) Ιωαννίνων με εκπαίδευση στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Παίδων Αγία Σοφία. Έχει εκπαιδευτεί στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση νηπίων,παιδιών και εφήβων με ΔΕΠΥ μέσω της Παιδοψυχιατρικής του ΕΚΠΑ καθώς και στην δημιουργία καλλιτεχνικών ομάδων σε άτομα με αναπηρία και χωρίς . Ασχολείται με την Αξιολόγηση & Αποκατάσταση Λόγου και Ομιλιας παιδιών, Μαθησιακών Δυσκολιών / Δυσλεξία, με τη Διαταραχή Αυτιστικου Φάσματος,με τραυλισμό και με σύνδρομα τα οποία επηρεάζουν το λόγο και την επικοινωνία. Επίσης με την αποκατάσταση νευρολογικών διαταραχών σε ενήλικες, με τον τραυλισμό ... Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
Κέντρο Παιγνιοθεραπείας Δημιουργίας &  Έκφρασης - Αγγίζω
 
 

Μαλεβίτη Αλεξάνδρα

 

Εκπαιδευτικός - Ψυχοπαιδαγωγός

 
Η Μαλεβίτη Αλεξάνδρα είναι εκπαιδευτικός - ψυχοπαιδαγωγός.
Οι σπουδές της ξεκίνησαν στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με μεταπτυχιακές σπουδές στην παιδοψυχολογία στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS College. Κατέχει πτυχίο χορού IDTA. Εκπαιδεύεται στην Χοροθεραπεία από την Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος και στο Art Therapy από το Ελληνοβρετανικό Πανεπιστήμιο.
Στο κέντρο «Αγγίζω» εργάζεται από τον Σεπτέμβρη του 2018 ως συντονίστρια της ομάδας προεφήβων και του καλλιτεχνικού εργαστηρίου, πραγματοποιεί συνεδρίες μουσικοκινητικής αγωγής σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Επίσης,... Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
Κέντρο Παιγνιοθεραπείας Δημιουργίας &  Έκφρασης - Αγγίζω
 

Κωνσταντινίδου Μαρίνα

 

Ψυχολόγος & σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού & σταδιοδρομίας

 
Η Μαρίνα Κωνσταντινίδου είναι ψυχολόγος και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι συνεργάτης του Κέντρου Παιγνιοθεραπείας, Δημιουργίας και Έκφρασης ‘’Αγγίζω’’ από το 2008 αναλαμβάνοντας την ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, τον επαγγελματικό προσανατολισμό σε παιδιά και εφήβους και τη συμβουλευτική σταδιοδρομίας σε ενήλικες. Από το 2017 εργάζεται ως ψυχολόγος στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου. Εργάστηκε για 8 χρόνια ... Διαβάστε περισσότερα